Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τάκος με κοτόπουλο

45-60'
Εύκολο
Ένα νόστιμο σουβλάκι κοτόπουλου με μεξικάνικες νότες.


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 πακέτο πίτες για τάκος
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 10 λευκά μανιτάρια
  • 3-4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 Κλασικό κύβο λαχανικών
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1Ρίξε τον κύβο
     λαχανικών σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ανακάτεψε και, μόλις τον δεις να λιώνει, είναι η ώρα για το κοτόπουλο. Πρόσθεσε, λοιπόν, τα φιλέτα του κοτόπουλου πλυμένα και καθαρά, να βράσουν για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • 2Σκούπισε με μια βρεγμένη πετσέτα και ψιλόκοψε τα μανιτάρια. Στο μεταξύ πρέπει να έχουν κρυώσει και τα κομμάτια του κοτόπουλου, οπότε στράγγιξέ τα και κόψ’ τα κι αυτά σε κομματάκια.
  • 3Λιώσε σε ένα τηγάνι το Bιτάμ Soft και σόταρε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε μπολ και άφησε να κρυώσουν.
  • 4Πρόσθεσε τα κομματάκια του κοτόπουλου, το μαρούλι, τις πιπεριές, την τομάτα, τη μαγιονέζα
    , το κεφαλοτύρι, πιπέρι και ανακάτεψε, ώστε να ενωθούν. Μετά σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλ’ το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • 5Ζέστανε τις πίτες για τάκος στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά. Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, δεν πειράζει, μας κάνει κι ένας κανονικός φούρνος προθερμασμένος στους 180°C -απλώς, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ζεστάνεις τις πίτες για 5-10 λεπτά.
  • 6Βγάλε το μπολ από το ψυγείο, ρίξε ένα ανακάτεμα, βάλε πάνω σε κάθε πίτα 1-2 κουταλιές από το μείγμα του μπολ, δίπλωσε τις πίτες στη μέση και... καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου