Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

 

Ξιφίας με φρέσκια σάλτσα τομάτας και πατάτες

 

 

 

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κουταλιές κομμένο βασιλικό
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4 φιλέτα ξιφία
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
  • 4 μεγάλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες τομάτες ή 2 φλιτζάνια Σπιτική Τομάτα Pummaro
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1Βάλε σε ένα μπολ τις τομάτες, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και άφησε αυτή τη σάλτσα σε δροσερό μέρος.
  • 2Βράσε τις πατάτες, καθάρισέ τες, κόψ’ τες σε χοντρές φέτες και άφησέ τες κατά μέρος.
  • 3Επίσης, άλειψε τα φιλέτα ξιφία με ελαιόλαδo και πασπάλισέ τα με μαύρο χοντροκομμένο πιπέρι, αλάτι και ένα κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, ώστε μετά που θα τα ψήσεις στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, να γίνουν πεντανόστιμα.
  • 4Άλειψε τις πατάτες με ελαιόλαδo, πασπάλισέ τες με δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι μείγμα μuρωδικών ή μπαχαρικών, και βάλ’ τες κι αυτές για λίγα λεπτά στο γκριλ να ροδοκοκκινίσουν.
  • 5Τέλος, σέρβιρε τον ξιφία με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τις πατάτες, και πιάσε τα μαχαιροπήρουνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Καλή όρεξη!

 Πηγές:

cookoo.gr

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου