Ξιφίας με φρέσκια σάλτσα τομάτας και πατάτες
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2 κουταλιές κομμένο βασιλικό
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- 4 φιλέτα ξιφία
- 2 κουταλιές ξύδι
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
- 4 μεγάλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες τομάτες ή 2 φλιτζάνια Σπιτική Τομάτα Pummaro
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1Βάλε σε ένα μπολ τις τομάτες, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και άφησε αυτή τη σάλτσα σε δροσερό μέρος.
- 2Βράσε τις πατάτες, καθάρισέ τες, κόψ’ τες σε χοντρές φέτες και άφησέ τες κατά μέρος.
- 3Επίσης, άλειψε τα φιλέτα ξιφία με ελαιόλαδo και πασπάλισέ τα με μαύρο χοντροκομμένο πιπέρι, αλάτι και ένα κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, ώστε μετά που θα τα ψήσεις στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, να γίνουν πεντανόστιμα.
- 4Άλειψε τις πατάτες με ελαιόλαδo, πασπάλισέ τες με δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι μείγμα μuρωδικών ή μπαχαρικών, και βάλ’ τες κι αυτές για λίγα λεπτά στο γκριλ να ροδοκοκκινίσουν.
- 5Τέλος, σέρβιρε τον ξιφία με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τις πατάτες, και πιάσε τα μαχαιροπήρουνα.
Καλή όρεξη!
Πηγές:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου