Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σνίτσελ γεμιστά

15-30'
Μέτριο
Αφού το σνίτσελ είναι νόστιμο, είναι παράξενο που γεμιστό είναι πεντανόστιμο!


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή χοιρινό μπούτι
  • 16 φέτες κίτρινο τυρί
  • 2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών σε κόκκους
  • 2 φλιτζ. Βιτάμ
  • 4 αβγά
  • αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1Κόψε το κρέας όχι σε μία, όχι σε δύο, αλλά σε 16 φέτες, τις οποίες θα ξεπλύνεις και θα σκουπίσεις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • 2Βάλε κάθε φέτα κρέατος ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανούς μεμβράνης, χτύπησέ τις ελαφρά με το ειδικό σφυράκι, ώστε να απλώσουν, μετά βγάλ’ τις από τη διαφανή μεμβράνη και πασπάλισέ τες με αλάτι και πιπέρι.
  • 3Βάλε πάνω σε όλες τις φέτες από το κρέας από 1 φέτα τυρί. Ένα το κρατούμενο.
  • 4Σε ένα μπολ χτύπησε ελαφρώς τα αβγά με 4 κουταλιές νερό και σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά με το ζωμό λαχανικών σε κόκκους. Δύο τα κρατούμενα.
  • 5Βούτηξε τώρα την κάθε φέτα από το κρέας μαζί με την συντροφιά της πρώτα στα αβγά και κατόπιν στο μείγμα της φρυγανιάς, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • 6Τελικός προορισμός, ένα τηγάνι με λιωμένο Βιτάμ
     , όπου θα τηγανιστούν 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά (τα αφήνεις ανάλογα με το πόσο καλοψημένα τα θέλεις).
  • 7Βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, και σέρβιρε τα σνίτσελ με λαχανικά της αρεσκείας σου.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου